banner-beheercommissie.jpg

Van de bestuurstafel: ''De winterstop is aangebroken!''

Nieuwsafbeelding
26-11-2019  | 

Vroeg donker, het wordt kouder, zo nu en dan een dun laagje vorst aan de oppervlakte van een hockeyveld: de winterstop is aangebroken. Deze week werd de laatste competitieronde gespeeld. Desondanks zijn er genoeg ontwikkelingen waarover het bestuur haar leden graag informeert. Zo zijn er inmiddels diverse teams die de eerste hockeysuccessen hebben behaald. We zijn ontzettend trots op alle resultaten en de hele reeks kersverse kampioenen! Wat een inzet en plezier werd er wekelijks getoond.

 

Hockey tijdens de winterstop

Het is mogelijk om tijdens de wintermaanden door te trainen op het veld. Indien deze behoefte bestaat, dan dient de begeleider van het team dit te melden bij de Mini- of Jeugdcommissie. Dit is nodig voor logistieke afspraken over de toegang en de verlichting van het complex. Uitgangspunt is dat teams op eigen tijd en veld kunnen doortrainen, zoals dit in het reguliere schema vastligt. Belangrijk om op te merken is dat het doortrainen op initiatief van de begeleiders en de teams geschiedt. 

 

Daarnaast breekt het zaalhockeyseizoen aan. 33 teams zijn namens onze vereniging actief in de zaalcompetitie. De thuiswedstrijden worden gespeeld in verschillende zalen: De Roomley in Udenhout, ’t Ruiven in Berkel-Enschot, Sporthal De Blaak en Dongewijk in Tilburg. Het wedstrijdschema is terug te vinden op de website. U bent van harte welkom!

 

KNHB Wedstrijdregels

Spelregelkennis toetsen? Discussies over de regels? Of wellicht helemaal onbekend met de regels van de hockeysport? Bij de wedstrijdtafel van de Mini’s liggen spelregelboekjes voor de drie-, zes- en achttallen. Voor elftallen liggen er spelregelboekjes achter de bar. Deze zijn gratis ter beschikking gesteld voor iedereen!

 

Bootcamp try out

In onze vorige nieuwsbrief werd aangekondigd dat alle teams met leden vanaf 12 jaar een gratis groepsles kunnen aanvragen voor een bootcamp bij Ranksport tijdens de winterstop. Mocht u dit onverhoopt gemist hebben, geef het dan alsnog door namens het team bij: [email protected] 

 

Sinterklaas bezoekt MHCBE

Op vrijdag 29 november, eind van de middag, komt de Sint wederom op bezoek! Uiteraard neemt hij zijn Pieten mee. Zo is er een Pietentraining en komt de Sint hoogstpersoonlijk langs de velden om te kijken hoe het gaat. Het festijn wordt afgesloten met een Pietendisco.

 

Renovatie van de kleedkamers

Verleden zomer werd ons complex uitgebreid en geüpgraded. Zoals aangekondigd zijn we nog niet klaar! Op 2 december a.s. starten we met de renovatie van onze kleedkamers. Dit houdt in dat deze volledig gestript worden, inclusief het uitbreken van de vloer. Er wordt vloerverwarming geïnstalleerd. Dit zal niet alleen prettig zijn voor de voeten, maar deze aanpassing maakt de kleedkamers tevens energie-efficiënter. In zowel de heren- als de dameskleedkamers komen er twee douches bij. Hiervoor is ruimte omdat de wastafels en toiletten naar de voorzijde van de kleedkamers worden verplaatst. De lockers voor het keepersmateriaal plaatsen we in een nieuwe ruimte: er wordt 70m2 aan de voorkant van herenkleedkamer aangebouwd. Daarnaast komt er automatische verlichting met bewegingssensoren. Momenteel wordt de mogelijkheid tot elektronische toegang onderzocht. Dit zou betekenen dat de sleutels vervangen worden. De beoogde opleverdatum van de gerenoveerde kleedkamers is 1 maart 2020. 

 

De kleedkamers zijn overigens niet het laatste station in de aanpak van het complex. Wanneer deze opgeleverd zijn, gaan we aan de slag met de verbetering van het parkeerterrein. Dit richt zich hoofdzakelijk op goede drainage van regenwater. Daarnaast wordt de fietsenstalling vergroot.

 

Nieuwjaarsborrel 

Hierbij de korte aankondiging van de nieuwjaarsborrel op vrijdagavond 17 januari, 20.00u. Dan proosten wij graag met u en de overige leden op het nieuwe jaar. Uiteraard zijn ouders van leden, partners en/of andere introducees van harte welkom!

 

Vrijwilligers in zonnetje: een Vrijwlligersfeest!

Afgelopen zomer werd een nieuwe commissie opgericht: de Vrijwilligerscommissie. Deze commissie herstelt een oude traditie in ere: het Vrijwilligersfeest! Dit feest vindt plaats op 13 maart 2020. Het feest is bedoeld voor alle (onbetaalde) vrijwilligers. Meer informatie over dit evenement volgt later.

 

Tot slot willen we u graag attenderen op de mogelijkheid om nieuwe ideeën voor te stellen aan het bestuur middels de Ideeënbus die in het clubhuis wordt geplaatst. U zult deze bus terugvinden in het nieuwe jaar.

 

Wij wensen alle zaalhockeyteams heel veel succes toe!

 

Het Bestuur