banner-beheercommissie.jpg

MHCBE wenst jou een sportief en succesvol 2020 toe

Nieuwsafbeelding
31-12-2019  | 

Beste vrienden van MHCBE,
2019 is om meerdere redenen een bijzonder jaar geworden.

Het nieuws werd gedomineerd door Trump die onder de noemer van "America first” de handelsstrijd met iedereen aan ging. Het laatste bolwerk van IS werd verslagen. Europa was in de greep van de Brexit en wereldwijd werden de gevolgen van de klimaatverandering steeds meer zichtbaar. De Eikenprocessierups maakte zijn opmars. In Gilze en Rijen werd een nieuw temperatuurrecord van 40,7 C gemeten en Australië werd getroffen door 100 brandhaarden die voor een ongekende natuurramp zorgden. Het Europees Parlement riep de klimaatnoodtoestand uit. Gaan ze in 2020 wel de noodzakelijke beslissingen nemen?

2019 is ook het jaar van de protesten. In Hong Kong wil men de invloed van China beperken en dichter bij huis protesteren leraren, klimaatactivisten, het medisch personeel, de bouwers en boeren massaal.

Nederland boekte sportieve successen. Onze voetballers kwalificeerden zich voor het EK en de dames bereikten op het WK de finale. Max Verstappen werd derde in de F1. Onze dames domineerden het wielrennen, het schaatsen en in december werden de Nederlandse handbal vrouwen wereld kampioen. Het zijn vooral de vrouwen die uitblinken want ook de hockey dames werden voor de tiende keer Europees kampioen.


Bij MHCBE boekten onze dames èn heren sportieve successen. Onze H1 en H3 werden kampioen en ook onze D1 wist promotie af te dwingen. Niet alleen onze senioren waren succesvol. Onze jong senioren, junioren en mini’s behaalden geweldige sportieve resultaten met als gevolg dat MHCBE nu zelfs landelijk van Groningen tot Maastricht zijn wedstrijden speelt. Men zal zich ongetwijfeld afgevraagd hebben wie MHCBE is en waar Berkel-Enschot dan wel niet ligt.

Maar succes wordt niet alleen gemeten door de positie op de ranglijst. Uit de enquêtes die we gehouden hebben bleek dat onze (oud) leden en alle indirect betrokkenen andere zaken zeker zo belangrijk vinden. Vriendschap, plezier, familiair, sportief, sociaal, respectvol, veilig, maatschappelijk en transparant werden als kernwoorden aangegeven. Sterker nog, presteren of promoveren werd niet eens genoemd. 

Deze enquêtes en de vele gesprekken met de verschillende commissies en andere betrokkenen werden gebruikt om de koers van MHCBE voor de komende jaren uit te zetten. Ruim 90 actiepunten werden opgesteld en vol trots kunnen wij melden dat er al ruim 50 ingevuld zijn. Dit geeft ons het gevoel dat we samen goed bezig zijn maar er is nog steeds veel te doen en er komen nog steeds nieuwe actie’s bij. Middels onze nieuwsbrieven proberen wij iedereen zo goed als mogelijk te informeren over de voortgang van onze actie’s. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met het bestuur of de betreffende commissie en beter nog, bezoek onze ALV. Tijdens de ALV leggen wij verantwoording af over het afgelopen seizoen maar lichten ook graag zaken nader toe. Transparantie en heldere communicatie zijn immers enkele van onze belangrijkste doelstellingen. 

Bij de openstaande actie’s kunnen wij nog altijd vrijwilligers gebruiken en daarom doen wij een beroep op al onze leden en ouders van onze leden. 

Iedereen heeft unieke kwaliteiten waarmee je onze vereniging kan ondersteunen. Heb je verstand van, of ben je goed in marketing, een website bouwen, financiën, tuinieren, timmeren, organiseren, schoon maken of ben jij erg gastvrij? Het maakt niet uit wat jouw kwaliteiten zijn, wij kunnen ze allemaal gebruiken voor een eenmalig project of voor een functie om samen MHCBE succesvoller te maken. Meld je vooral aan als vrijwilliger bij [email protected]!

2019 was ook het jaar waarin ons sportcomplex een modernisering, uitbreiding en verduurzaming onderging. Het resultaat is fantastisch! We krijgen zelfs de complimenten van bezoekende verenigingen en de KNHB. Om dit mogelijk te maken hebben veel vrijwilligers een bijdrage geleverd. Wij willen hen allen en in het bijzonder Henk Hoppenbrouwers nogmaals bedanken. We zijn echter nog niet klaar. De winterstop is aangegrepen om onze kleedkamers te verduurzamen en te moderniseren. Binnen de mogelijkheden van ons budget proberen we hier iets bijzonders van te maken. Wij verzoeken onze leden wel met klem om deze vernieuwde kleedkamers samen schoon te houden zodat we er trots op kunnen blijven en teams na jullie gebruik ook een schone kleedkamer te bieden.

Vervolgens wordt ons parkeerterrein verbeterd en krijgt ons vernieuwde en uitgebreide terras fantastisch mooi nieuw meubilair waardoor er voldoende plaats is om van een drankje te genieten en naar de wedstrijd op ons hoofdveld te kijken. De combinatie van het verplaatsen van het hoofdveld en wedstrijden op hogere niveaus heeft er in ieders geval toe geleid dat er meer toeschouwers bij de wedstrijden op de zaterdag en zondag aanwezig zijn. Dit stuwt de prestaties van onze teams maar ook de baromzet naar ongekende hoogtes en zorgt voor een gezellige ambiance.

De uitbreiding van het sportcomplex maakt het mogelijk om verder door te groeien naar zo’n 1.300 leden. Hiermee spelen we in op de forse groei van het aantal inwoners van Berkel-Enschot. Voor de korte termijn betekent dit dat we leden tekort komen om alle bijkomende extra kosten dekkend te krijgen. We beschikken over voldoende financiële reserves om dit de eerste jaren op te vangen maar uiteindelijk moeten we naar een minimaal ledenaantal van 1.100 leden groeien om onze contributies op het huidige lage niveau te kunnen houden. Met jullie hulp door het introduceren van nieuwe leden kunnen we deze doelstelling snel realiseren.

Een speciaal bedankje voor onze nieuwe en trouwe sponsoren. De sponsorcommissie heeft een geweldige prestatie geleverd door het bedrijfsleven te verbinden met onze vereniging. Wij kunnen niet zonder onze sponsoren i.c.m. onze betaalbare contributie maar hopelijk betekenen wij ook iets voor hen. Wij willen onze website uitbreiden zodat onze sponsoren vacatures en stageplaatsen kunnen aanbieden waardoor we mogelijk onze onderlinge relatie kunnen versterken.

Natuurlijk mogen we alle vrijwilligers die nog niet genoemd zijn niet vergeten. Zij zijn de ruggengraat van onze vereniging en we kunnen niet zonder hen. Daarom zullen wij als MHCBE onze dankbaarheid en waardering naar hen in het vervolg meer laten blijken. Jullie als leden kunnen middels een dankwoordje of schouderklopje hetzelfde doen. Een klein gebaar maar erg motiverend. De namen van onze ereleden, voorzitters en leden van verdienste zullen binnenkort permanent in ons clubhuis te vinden zijn. Hiermee willen we duidelijk maken dat onze dankbaarheid niet stopt na een eenmalige eervolle vermelding.

Op de velden wordt nu nauwelijks meer getraind of gespeeld maar er hebben nog nooit zoveel teams deel genomen aan de zaalhockey competities. Wij wensen al deze teams veel succes maar vooral veel plezier en sportiviteit.

Voor 2020 wensen wij jullie àlle goeds, een goede gezondheid en heel veel hockeyplezier! 17 januari proosten wij graag met iedereen die direct of indirect betrokken is bij MHCBE op het succes van 2019 en op het nieuwe jaar. Dat het ons allemaal mag brengen wat we er van verwachten.Met vriendelijke, sportieve en feestelijke groet,

Het bestuur