header-image-vb.jpg

Wedstrijdschema's in een nieuw jasje

28-2-2009  | 

Tot nu toe werden de wedstrijdschema’s voor de site (en destijds ook het hockeykrantje) elke week aangeleverd in een Excelbestand. Traditie op zondagavond voor de wedstrijdsecretarissen! Aan dat tijdperk komt een einde: de wedstrijdschema’s worden voortaan binnengelezen en dagelijks bijgewerkt vanaf de KNHB-site. Niet helemaal rechtstreeks, maar ik zal de technische details achterwege laten. Het werk voor het wedstrijdsecretariaat wordt er niet minder van; zij moeten nog altijd alle gegevens op de site van KNHB invoeren.

Het wedstrijdschema-nieuwe-stijl heeft een lijstje waarin je een datum kunt kiezen: het schema van die dag verschijnt dan op de pagina. Je kunt dus nu al zien wat het programma voor bijv. 5 april is. Er zullen echter nog tijden ontbreken als je ver in de toekomst kijkt; de betreffende clubs hebben die nog niet ingevoerd.

In het schema van de junioren staan geen vertrektijden meer. De ervaring leert dat de meeste teams vooraf mailcontact hebben en vaak een ander vertrektijdstip hanteerden dan er op de site stond.

Het wedstrijdschema voor de mini’s is nog niet omgezet naar nieuwe stijl, dat volgt binnenkort.

Met dank aan technisch webmaster Rob Smulders en het wedstrijdsecretaraiaat (Cees Wouters, John van Hees en Carine Wentink) voor de samenwerking om deze mooie uitbreiding te realiseren!

Maryvon Putman