header-image-vb.jpg

Het beleidsplan krijgt handen en voeten

29-4-2010  | Onder de bezielende leiding van Ruud Niessen hebben de verschillende commissies onlangs met elkaar gediscussieerd over het (concept)beleidsplan.

Eerst kwam de identiteit van de club aan bod: zijn we een prestatieve of een recreatieve club? Gelukkig blijkt een combinatie van sport en gezelligheid heel goed mogelijk (mijn maandagavondactiviteiten kunnen dus ongehinderd doorgang vinden).
Daarna werden we in groepjes ingedeeld en bogen we ons over een aantal beleidsthema's. Gezien mijn functie binnen de club en/of mijn gebrek aan hockeykennis zat ik in het groepje ‘faciliteiten en financiën'. Alleen brainstormen was niet voldoende, het resultaat van het denkwerk moest ook gepresenteerd worden aan de rest van de aanwezigen. Van onze groep was ik helaas het spreekwoordelijke haasje (help: een middelbare schoolflashback).

Na fase 1 (schetsen grove contouren) en fase 2 (enquête onder de leden), is nu ook fase 3 van de totstandkoming van het beleidsplan afgerond. Het eerste succes is overigens al geboekt. Commissieleden die tot voor kort niet van elkaars bestaan wisten, hebben deze avond kunnen kennismaken. De eerste commissiebrede bijeenkomst is dan ook een feit!

Janneke Jansen (penningmeester annex begenadigd spreker in de dop)