header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter.

3-10-2010  |  

Afgelopen zaterdag was ik, eigenlijk voor het eerst dit seizoen, in de gelegenheid om ook eens wat wedstrijden van onze jeugdteams te bekijken. Wat me na het zien van enkele wedstrijden zeker opviel was het niveau van onze teams.  Vele jaren ben ik voorzitter geweest van de jeugd.  De jeugdafdeling groeide destijds hard en het was ieder jaar een hele toer om voldoende trainers e.d. te vinden. Vanzelfsprekend was een belangrijk doel om ook de kwaliteit van de trainingen op een steeds hoger niveau te brengen. In de eerste contacten met het huidige jeugdbestuur meende ik veel van mijn eigen ervaringen terug te horen. Zaterdag heb ik echter ervaren dat we in al die jaren toch behoorlijke progressie hebben geboekt. Het niveau van het hockeyspel is behoorlijk gestegen.  Ik zag jongens  D1 tegen Breda te onder gaan, maar zag ook hoe goed zij soms tegenstand boden.  Ook bij de andere teams zag ik dit terug.  Het is nooit leuk om te verliezen, maar het niveau waarop gespeeld werd was prima. Onmiskenbaar is het peil van de trainingen en het spel omhoog gegaan. Enkele jaren geleden was ik trots dat Joep van Berkel met zijn jongensteam doordrong tot de finale van het Nederlands Kampioenschap. In het stadion van Rotterdam speelden het team toen een prachtige finale. Voor onze vereniging was dat toen een unicum. Maar afgelopen zaterdag zag ik een toename van kwaliteit over de totale breedte van onze vereniging.  Ook het feit dat daarbij spelers van onze vereniging, met name uit heren 1 een belangrijke rol in spelen doet me deugd. Voor de vereniging is dat van groot belang. Het loont dus zeker de moeite te blijven investeren in de kwaliteit van onze trainingen. We werken nu op een hoger niveau en er zijn duidelijk vorderingen gemaakt. Dat is een compliment voor al die leden en of vrijwilligers die hier hard voor gewerkt hebben.

Ook op zondag zag ik dit terug. Dames 1 won na een spannende wedstrijd met 2-1. De kansen die  het team kreeg  werden goed benut en omdat  Hopbel juist de kansen verzuimde te verzilveren bleven de punten in Berkel-Enschot. Het aspect wat mij daarbij opviel was dat het erop lijkt dat de jeugd daarbij nu echt aansluiting heeft gevonden bij het niveau van ons eerste damesteam.  Jarenlang hadden  de meisjes uit A1, die de overstap maakten, moeite om zich aan te passen aan het niveau.  Ik ken natuurlijk niet alle namen van de jeugdspelers maar speelsters als Kiki en Jolijn tonen aan dat het niveau van de jeugd  flink gestegen is en dat ze klaar zijn om dit te laten zien in Dames 1.

Ook de heren speelden een prima wedstrijd en kunnen terug kijken op een goede  seizoenstart. Na de promotie  hebben ze tot nu toe slechts één wedstrijd verloren en dat is een prima opsteker. De tegenstander van zondag had geen schijn van kans in de eerste helft en stond al snel met 4-0 achter.

Deze week vergadert het bestuur en zullen we gaan werken aan de uitwerking van het nieuwe beleidsplan. Eén agendapuntje neem ik wel mee na dit weekend . Ondanks alle positieve zaken miste ik ook iets. Vorig seizoen was op het grote televisiescherm in het clubhuis steeds een  goede presentatie te zien van het wedstrijdschema en andere actuele zaken binnen de vereniging.  Zoiets maken kost natuurlijk wekelijks  tijd, maar vormt ook een mooi visitekaartje van onze vereniging.
Dus als iemand deze taak op zich zou willen nemen zou dat prachtig zijn. Laat het maar horen!

Tot schrijfs,

Theo van Tilburg