header-image-vb.jpg

Verslag Coachavond Jeugdcommissie 8 september

19-10-2010  | 


De Jeugdcommissie (JC) wil de (trainer)coaches nogmaals hartelijk danken voor het feit dat zij bereid zijn om dit seizoen de junioren elftallen te gaan coachen en is blij met de goede opkomst deze avond.

Vrijwel alle tweedelijnsteam waren vertegenwoordigd, maar ook een afvaardiging van het bestuur in de persoon van Theo van Tilburg (voorzitter MHCBE) en Henk Hoppenbrouwers (voorzitter Beheerscommissie) was aanwezig.

Centraal deze avond stond het delen van informatie mbt het nieuwe seizoen, maar ook daarna blijven we als JC graag met iedereen in gesprek. De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen.


1. Kennismaking (JC) en coördinatoren

De Jeugdcommissie stelt zichzelf als doel om teams te begeleiden en activiteiten te organiseren voor haar leden. Om de lijnen naar de achterban zo kort mogelijk te houden hebben we coördinatoren aangesteld. Zij zijn het aanspreekpunt voor spelers, coaches, trainers en ouders. Hun e-mail adressen en telefoonnummers zijn terug te vinden op de website van de club evenals van de andere leden van de JC. Dit seizoen bestaat de JC uit de volgende leden:

Naam                           Coördinator
Sjef van Keulen             Voorzitter
Kees de Koning            A-jeugd coördinator
Ed Lemmers                 B-jeugd coördinator
Evelien Sitskoorn          C-jeugd coördinator
Jan Rijkers                   D-jeugd coördinator
Vincent van Baaren       Algemene zaken
Ruud Niessen               Algemene zaken
Ben Cattel                    Trainingsmaterialen trainers en Sleutelbeheer trainers/keepers*
Elke van Dommelen       Voorzitter mini's

* Beheer van sleutels van poort, kleedkamers en lockers (NB: niet voor ad-hoc gebruik, maar voor trainers en keepers met training

Om misverstanden te voorkomen is het van belang te melden dat niet de JC, maar de Technisch Commissie verantwoordelijk is voor het samenstellen van teams, het aanstellen van trainers en coaches (v/d eerste lijnselftallen) en het verzorgen van trainingen.


2. Activiteiten v/d jeugdcommissie

Ook dit jaar maakt de JC zich weer sterk om diverse activiteiten voor hun achterban te organiseren.

Op dit moment staan de volgende activiteiten gepland. Voor meer informatie verwijzen we graag iedereen naar onze website.

11-sep-10         Oefenprogramma
11-sep-10         Grote Club Actie
28-nov-10          Coachactiviteit BE H1 - Breda H1
11-dec-10         A/B feest
jan-11               Wintercompetitie
12-mrt-11          2e Coachactiviteit
25-apr-11          C-toernooi (2e Paasdag)
mei-11              D-Clinic
28-mei-11         Seizoensafsluiting, BBQ, huldiging kampioenen


3. Aanstellen v/e jeugdraad

De JC wil de betrokkenheid van haar leden vergroten en een platform creëren voor inspraak van haar leden. Door het instellen van een jeugdraad met een afvaardiging van de A, B en C jeugd hoopt de JC nog meer aansluiting te vinden bij de jeugd en samen met hen te kijken naar verdere ontwikkelingen binnen de vereniging.
De JC zal daartoe teams benaderen en peilen of er interesse is om zitting te nemen in de jeugdraad.


4. Scheidsrechters voor de wedstrijden v/d mini’s

Elke van Dommelen heeft coaches geïnformeerd over het inzetten van spelers van de B en C teams in het nieuwe seizoen als scheidsrechter. Er zullen in sommige teams nog spelers zijn die een cursus moeten krijgen, andere teams zullen in zijn geheel worden geïnstrueerd. Dit zal plaatsvinden na de herfstvakantie (met MC6 is inmiddels afgesproken dat zij in de winterstop net voor de start van de voorjaarscompetitie zullen worden geïnstrueerd).
Bij acht- en 3e jaar zestallen zullen telkens 2 scheidsrechters worden ingezet, bij de 1e en 2e jaars zestal wedstrijden telkens 1 scheidsrechter.
Er is een aantal spelregels voor de teamleden, zoals het moeten regelen van vervanging. Op verzoek van de coaches zal de minicommissie telkens halve teams inzetten, zodat er gemakkelijker kan worden gewisseld.
Als een speler niet komt opdagen en geen vervanging heeft geregeld moet het 2 extra beurten doen.
De minicommissie zal in een bestand de individuele inzet bijhouden zodat er geen doublures zijn.
Afgesproken is dat Elke alle coaches een A4-tje doormailt met spelregels voor de scheidsrechters. Coaches zullen aan Elke doorgeven wie er nog in het team cursus moet volgen (of het gehele team), zodat er cursussen ingepland kunnen worden.


5. Veranderingen mbt spelregels

Bij aanvang van dit seizoen zijn er gelukkig maar een tweetal veranderingen die beiden betrekking hebben op de hoge bal, namelijk:
a. de hoge bal mag over de cirkel heen gegeven worden, echter niet in de cirkel landen.
b. bij een vrije slag mag je na een selfpassing direct een hoge bal spelen.


6. Wedstrijdformulieren

Beide aanvoerders/coaches dienen de wedstrijdformulieren geheel in te vullen, inclusief de namen van de spelers. De scheidsrechter ontvangt officieel het volledig ingevulde formulier voor de wedstrijd. Na de wedstrijd vullen de scheidsrechters het formulier aan met bijzonderheden over de wedstrijd (evt kaarten ed) en uiteraard de uitslag. De aanvoerders van beide teams ondertekenen het formulier, waarna de thuisspelende club de bovenste twee formulieren ontvangt en de uitspelende het achterste.
Bij MHC Berkel-Enschot stopt de aanvoerder/coach het formulier (indien thuisspelend in tweevoud) in de speciale brievenbus. Wanneer MHCBE uitspeelt neemt de coach een wit duplicaat formulier mee terug naar de club en deponeert deze in de speciale brievenbus.


7. Nieuw horecabeheer

Op 2 sept. j.l.heeft de beheercommissie besloten om de bar onder te brengen bij een professionele partij. Het aanbieden van een zekere stabiliteit en continuïteit in bediening, producten en sociale hygiëne was altijd al, zolang de club bestaat een ongewisse zaak of het wel goed zou gaan. Dit werd niet veroorzaakt door het ontbreken van enthousiasme maar het missen van de broodnodige vakkennis en inzichten hoe horeca dient te worden uitgevoerd. In Simol hebben we een partij gevonden die weet wat hockeyhoreca betekend en een partij die de nodige flexibiliteit toont op vragen van clubleden.


8. Vragen

Vraag: Zullen er vanuit de club strafcornermaskers verstrekt worden?
Antwoord: Zoals het standpunt van het bestuur nu is niet. Reden hiervoor is dat de bond het gebruik van dergelijke maskers niet van harte ondersteunt.
Het idee van een statiegeld-formule (maskers aanschaffen, bij inleveren wordt een deel van het aanschafbedrag terug ontvangen en de maskers kunnen vervolgens door een volgend team tegen gereduceerd tarief overgenomen worden) zal de voorzitter aankaarten bij het bestuur.

Vraag: Wanneer start de scheidsrechterscursus?
Antwoord: De scheidsrechterscursus voor de A-jeugd zal zijn in de laatste week van oktober en de eerste week van november plaatsvinden.

Vraag: Wanneer starten de keeperstrainingen?
Antwoord: De trainingen zijn inmiddels gestart, vrijdag zijn alle betrokkenen hiervan telefonisch op de hoogte gebracht.

Vraag: Met hoeveel spelers mag je per team aan de wedstrijd beginnen?
Antwoord: 16.

Vraag: Indien het vermoeden bestaat dat een team uitkomt met meer dan twee dispensatiespelers, hoe dan te handelen? Hoe is dit te controleren?
Antwoord van KNHB: Wij adviseren altijd de clubs indien zij dispensatie hebben gekregen dat zij een kopie van de brief aan de coaches meegeven zodat men bij eventuele vragen dit kunnen overleggen.
Mocht men er aan twijfelen dat er dispensatie is verleend kan hierover een aantekening op wedstrijdformulier worden gemaakt en een brief naar de district-competitieleiding mailen waarin  bestuur of TC  opheldering vraagt.

Vraag: Mag een trainend lid opgesteld worden in een wedstrijd indien de situatie hierom vraagt?
Antwoord: Nee. Een trainend lid mag pas deelnemen aan een wedstrijd als de TC hiertoe haar toestemming heeft verleend.


Als JC hopen we iedereen deze avond voldoende te hebben geïnformeerd en zien jullie graag terug op de volgende coach-activiteit. Mochten er naar aanleiding van deze notulen of anderszins nog vragen zijn, dan nodigen wij jullie uit om contact op te nemen met één van de coördinatoren of andere leden van de jeugdcommissie.


Met sportieve groet,

Sjef van Keulen
Jeugdcommissie