header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

13-3-2011  |  

Langzamerhand lijkt de lente er nu toch aan te komen en dat betekent dat de winterstop voorbij is. In vroegere tijden betekende winterstop ook echt een stop. Toen het gras nog echt gras was werd in de wintermaanden niet gehockeyd. Het zaalhockey stond op een laag pitje.
Sinds die tijd is er veel veranderd.  Kunstgras  heeft ervoor gezorgd dat trainen en spelen in de wintermaanden mogelijk is (als het maar niet vriest) en van een echte winterstop is dan ook al lang geen sprake meer, zeker nu de laatste jaren ook veel teams de zaal opzoeken om te hockeyen.

Van het zaalhockey heeft uw voorzitter weinig meegekregen dit jaar. Niet uit onwil maar simpel omdat het reguliere werk even wat extra aandacht vroeg en ik blij was dat ik even wat extra tijd had. Dat wil niet zeggen dat ook het bestuur stil heeft gezeten. Met name overleg met de stichting Heuneind  is de voorbije periode  intensief geweest.
Jaren geleden is deze stichting in het leven geroepen om het mogelijk te maken dat de vereniging onder gunstige voorwaarden kunstgrasvelden kon aanleggen. Door de constructie met een aparte stichting  was een belastingvoordeel  mogelijk. Het bestuur van de stichting Heuneind  is jarenlang door dezelfde personen gevormd.  Daarmee hebben zij bijgedragen aan de gezonde vereniging die we nu zijn.  In de zomer van 2010 hebben zij samen besloten terug te treden en zijn ze opgevolgd door  een drietal nieuwe bestuursleden.
Voor beide besturen  een reden om de afgelopen maanden intensief te overleggen.  De velden liggen er nu nog goed bij, maar het is van groot belang ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen investeren in nieuwe kunstgrasmatten als vervanging noodzakelijk blijkt.

Ook is gewerkt aan de uitwerking van het beleidsplan. Uit de bijeenkomsten met de commissies is duidelijk naar voren gekomen dat goede communicatie door iedereen als prioriteit wordt gezien, maar wat daar onder verstaan wordt, welke concrete doelen we daarbij moeten formuleren blijkt lastig. Een kleine commissie buigt zich daarover en zal binnenkort waarschijnlijk een aantal leden benaderen voor nader overleg.

Maar al met al draait het dus uiteindelijk toch om het spelletje op het veld. Gelukkig zal komende week weer iedereen  hockeyen. Zaterdag  ben ik speciaal gaan kijken naar MA1. Dit had toch wel een speciale reden. De trainer coach van dit team, Michel Smits werd aan het begin van de winterstop getroffen door ernstige gezondheidsklachten. Zo ernstig dat hij acuut geopereerd moest worden en daarna  werd hij en zijn gezin geconfronteerd met enorme tegenslag. Michel bleek verlamd en heeft weken in het ziekenhuis moeten doorbrengen.  Naar ik begrepen heb gaat het nu heel langzaam iets beter met hem, maar natuurlijk leven we erg mee met Michel en zijn gezin.
Voor MA1 betekent het dat ze zonder trainer en coach zitten. Achter de schermen wordt hard gezocht naar een oplossing, maar zo midden in een hockeyseizoen blijkt dat erg lastig.
Een deel van het team  was ingeschreven voor de zaalcompetitie en daar moesten ze dus al improviseren, maar bij de eerste wedstrijd op het veld werden ze ook nog eens geconfronteerd met flink wat afwezigen.  In de voorbije week moest er heel wat gebeld worden om een team op de been te brengen. Tegenstander Forward wilde de wedstrijd niet verplaatsen. Met een team vol invallers werd aan de wedstrijd begonnen. Ook uit de B2 werd een speelster geleend. (en dat ging voortreffelijk)  Voor mij reden om de meiden een hart onder riem te steken en naar Tilburg te gaan om aanwezig te zijn bij de wedstrijd.
Het werd een krappe overwinning en dat was een prestatie van formaat.  Alle meiden, met name de invalsters verdienen daarvoor een groot compliment. Hopelijk wordt dinsdag het probleem van het trainen en coachen ook opgelost, de meiden hebben laten zien dat ze er klaar voor zijn. Naast het kampioenschap in de zaal dus ook de eerste overwinning op het veld in de lentecompetitie. Wie wil zo'n team nu niet trainen en coachen?

Volgende week weer een compleet programma, geniet ervan.

Dus tot ziens weer langs de lijn.

Theo van Tilburg
voorzitter