header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

21-12-2011  | 

De start van de competitie lijkt nog maar zo kort geleden, en toch is het alweer winterstop. Het overlijden van Marjolijn heeft diepe sporen achtergelaten in onze vereniging. Met name voor Dames 1 was het zwaar de draad van het trainen en spelen weer op te pakken.  De prima partij hockey en de overwinning in de laatste wedstrijd tegen EMHC was zeer verdiend en een goede afsluiting van de eerste seizoenshelft. Mijn complimenten voor de eerste seizoenhelft gaan dan ook zeker uit naar dit team.

Voor de laatste thuiswedstrijd van Heren 1 was ik even bij de teambespreking. Er werd gevraagd of ik nog iets wilde zeggen bij de laatste wedstrijd van dit jaar. Uiteraard heb ik ze succes gewenst, maar ze wel gevraagd het publiek (en zichzelf) een plezier te doen door niet steeds pas goed te gaan hockeyen nadat ze achter komen. In de eerste helft tegen Helmond lukte dat echter niet. De ruststand was 0-2. Helaas lukte het deze keer niet de wedstrijd te doen kantelen. Toch heeft ook dit team laten zien dat er veel potentie aanwezig. Na het vertrek van een aantal ervaren spelers  spelen ze toch weer een rol van betekenis.  Prima heren!

Het bestuur heeft in kaart gebracht hoeveel vrijwilligers actief zijn binnen onze vereniging. Het zijn er 190! Op dat aantal mogen we best trots zijn. Het geeft aan dat veel mensen bereid zijn de vereniging te ondersteunen. Alle vrijwilligers hebben inmiddels dan ook een uitnodiging van het bestuur ontvangen om deel te nemen aan het feest Trane met Tuite........

Zoals attente bezoekers van de website misschien is opgevallen heeft het bestuur besloten de nieuwjaarsbijeenkomst te schrappen. Al enkele jaren wordt deze slechts door een gering aantal leden bezocht. Het bestuur had zich voorgenomen hiervoor een alternatieve invulling te vinden, maar we zijn daar nog niet in geslaagd. Dit jaar gaat de bijeenkomst niet door, maar we blijven zoeken naar een passend alternatief. We hopen iedereen natuurlijk wel te begroeten op het feest op 20 januari.

In de laatste bestuursvergadering van dit jaar hebben we nog flink wat punten besproken. Hierbij enkele belangrijke punten uit de vergadering:

  • Het succes van de A/B disco met het helaas vervelende staartje (zie elders op de website) en dus een flinke schadepost .
  • De scheidsrechterscursus om iedereen die daartoe verplicht is in staat te stellen zijn scheidsrechtersdiploma te halen.
  • De uitwerking van het beleidsplan van de technische commissie met als belangrijkste doel de problemen die we jaarlijks ondervinden met het vinden van geschikte trainers op te lossen.
  • Het feit dat we, ondanks de waarschuwingen op tijd op te zeggen, geconfronteerd zijn met leden die hun contributie niet betalen en vaak ook niet reageren op berichten hieromtrent. Helaas heeft het bestuur moeten besluiten hiervoor een deurwaarder in te schakelen.
  • Een verslag van de bespreking met de stichting Heuneind die onze velden beheert.

Ook het bestuur gaat nu even genieten van de kerstdagen en de jaarwisseling maar natuurlijk niet zonder alle leden fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief Nieuwjaar te wensen.

Tot schrijfs,

Theo van Tilburg