header-image-vb.jpg

In memoriam: Hans Donders

8-3-2012  | 

 

In memoriam

 Hans Donders

Afgelopen dinsdag 6 maart is na een periode van ziek zijn ons erelid Hans Donders overleden. Hans was één van de oprichters van de club. Hij werd op 9 november 1973 de eerste voorzitter en vervulde die rol zes jaar. Onder zijn leiding werd in 1978 ons eerste clubhuis geopend, dat nog steeds dienst doet.

Toen in de jaren tachtig duidelijk werd dat kunstgras de toekomst had, werd de Stichting Heuneind opgericht, die tot doel had gelden te beheren voor de aanschaf en onderhoud van kunstgrasvelden. Hans werd voorzitter van deze stichting en bleef dat 25 jaar. Ook daarna bleef hij betrokken bij de club; hij was aanwezig bij elke Algemene Ledenvergadering en kwam op zondag regelmatig kijken.

Hans heeft ook lang zelf gehockeyd; eerst bij Heren 1 en later bij de Veteranen. En natuurlijk was hij, toen zijn kinderen Marieke en Michiel hockeyden, een trouw supporter. Ook kon men tot voor kort altijd een beroep op hem doen als scheidsrechter.

Hans was enorm betrokken bij de club. Een serieuze man, die altijd zorgvuldig afwoog en handelde. Hij stelde het zeer op prijs als er tijdens de ledenvergaderingen een tegengeluid kwam, hij hield van een weloverwogen discussie.

We zijn Hans erg dankbaar voor zijn bijdrage aan de club. We wensen Margreet, Marieke en Michiel en hun gezinnen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Theo van Tilburg,
Voorzitter MHC Berkel-Enschot