header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

27-10-2012  | 


Na de herfstvakantie weer een vol competitieprogramma. Het herfstweer zorgde voor flink lagere temperaturen maar ook een heerlijke herfstzon. Kortom, heerlijk weer om te hockeyen.

Het weekend was al goed begonnen met een heerlijk 'seventies feest'  waarbij iedereen die afwezig was blijkbaar de verkeerde keuze gemaakt heeft. Inclusief dus ondergetekende, slecht beheer van de agenda en een afspraak in Venlo verhinderden mijn aanwezigheid. Naast al het werk dat verzet wordt voor de club dus de kans voorbij laten gaan om ook de plezierige kanten te ondergaan. Wederom heeft de evenementencommissie laten zien een grote bijdrage te leveren aan onze vereniging.

Gelukkig werd zondag voor een groot deel mijn gemiste plezier goedgemaakt. Heren 2 speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen een gedoodverfde kampioenskandidaat. Het werd uiteindelijk geflatteerd 1-4 voor Oranje Zwart, maar het team toont aan dat zij thuis horen in de reserve hoofdklasse. Complimenten!

Dames 2 won met 4-2 van Goirle en met name de wijze waarop de wedstrijd na een sterk begin van Goirle toch naar zich toegetrokken werd, geeft de moed dat ook dit team zich goed kan handhaven in deze klasse. De jonge speelsters raken steeds beter ingespeeld en de sfeer in het team is uitstekend.

Helaas lukte het dames 1 niet de verwachtingen waar te maken. Na de vorige, prima gespeelde wedstrijden lukte het ditmaal niet om het snelle combinatiespel te spelen.  Waarom lukt het de ene wedstrijd wel en de andere niet? Dat blijft een van de mysteries van de sport.

Dit werd even later ook maar eens bewezen door heren 1. Wat een eerste helft! Terwijl de tegenstander hoger geplaatst stond op de ranglijst werd Weert vanaf de eerste minuut geen kans gegund. In hoog tempo werd de defensie van Weert uiteen gespeeld. Het talrijke publiek werd een van de beste wedstrijden van de laatste seizoenen voorgeschoteld. Voor Weert in de buurt van onze keeper kon komen stonden ze al op een grote achterstand. Zo spelend zal iedere tegenstander rekening moeten houden met dit team. Het hoge tempo en de scherpte in passes verdween in de tweede helft, maar echt in gevaar kwam de overwinning niet. Met vertrouwen kan worden uitgezien naar de wedstrijd tegen Eindhoven.

Dit weekend werd ook de klok weer teruggezet; het brengt met zich mee dat bij de trainingen de verlichting weer volop gebruikt zal worden. Dankzij de inzet van de beheercommissie zijn niet alleen de velden een voorbeeld voor veel verenigingen uit de omtrek; ook de verlichting past daarbij. Wel is het van belang dat de verlichting niet onnodig brandt. Onnodig laten branden is slecht voor milieu (zuinig zijn met energie), slecht voor onze portemonnee (onnodig hoge energierekening) en we tonen ons daarmee ook een slechte buur. Van groot belang is dus dat de verlichting na de laatste training op een veld ook daadwerkelijk snel wordt uitgeschakeld. Zoals de beheercommissie de inspanningsverplichting op zich genomen heeft om ons complex tiptop op orde te hebben, verwachten we van teams dat zij hier met zorg mee omgaan. Dit geldt dus ook voor een verstandig gebruik van de verlichting.

Op 28 november zullen we de plannen presenteren voor de vervanging van kunstgrasveld 1. De kunstgrascommissie is de voorbije maanden druk in de weer geweest om een goede beslissing voor te bereiden. Daarbij is gesproken over de nieuwe ontwikkelingen. Voor het bestuur een beslissing met grote belangen, vandaar dat we niet over een nacht ijs gaan. Op de informatieavond willen we laten zien welke belangrijke keuzes er zijn en voor welke ambitie de vereniging staat. Welke mogelijkheden zijn er? Welke consequenties brengen deze keuzes met mee? Welke consequenties zijn er voor de contributie? Is de contributie verhogen überhaupt een reële optie? Voor iedereen die zich nauw betrokken voelt bij de club dus een onmisbare avond.

tot schrijfs,

Theo van Tilburg