header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

10-3-2013  | 

Nu ook dames 1 en heren 1 weer van start zijn gegaan, is de winterstop voor alle teams weer achter de rug. Het zachte weer van deze week was helaas geen opmaat voor een heerlijk hockeyweekend met lenteweer. Zaterdag was het al veel kouder en regende het regelmatig, zondag was guur en koud.Eerder deze week is de technische commissie geconfronteerd met het terugtreden van de trainers van dames 1. Voor alle betrokkenen een onverwachte gebeurtenis. Intensief overleg bracht geen oplossing voor de gerezen problemen. Dankzij de inzet van leden van de TC werd toch een oplossing gevonden.

Daardoor debuteerde zondag Erik Jan de Bekker als interim trainercoach van dames 1. Dat Erik Jan momenteel geblesseerd is en dus niet speelt in heren 1, was voor de vereniging een gelukkig toeval, toch was het vertrouwen in zijn capaciteiten doorslaggevend. Ook voor het team was het een passende oplossing en werd de hectische week goed afgesloten. Op vrijdagavond verzorgde Erik Jan zijn eerste training aan het team.

Geel Zwart vormde een pittige tegenstander op zondag. Vanaf de eerste minuut trok het team het initiatief naar zich toe. Al in de eerste minuten leverde dit enkele kansen op. Eefje Kok debuteerde verdienstelijk, maar ondanks het duidelijk overwicht bleef de stand 0-0. Ondanks het gure weer waren er toch veel toeschouwers die juist deze dag het team wilden ondersteunen. Kort na rust werd de inzet en het goede spel beloond en nam het team een verdiende voorsprong.

Daarna volgde een fase waarin het initiatief uit handen werd gegeven en het spel onrustig oogde. Na de gelijkmaker van Geel Zwart knokte het team zich terug in de wedstrijd en vlak voor tijd volgde de terechte beloning in de vorm twee mooie doelpunten. Een mooie en welkome overwinning. Daarmee werd een voor iedereen moeilijke week afgesloten en kunnen alle betrokkenen met een goed gevoel naar de komende wedstrijden kijken.

Op zaterdag is de actie een balletje voor Berkel-Enschot van start gegaan. Ruim 20 jeugdteams hebben de kraskaarten in ontvangst genomen om donateurs te werven voor de vereniging. Zondag werd ik al meteen benaderd door twee enthousiaste jeugdleden om 'te krassen'.  Het lijkt er dus op dat het initiatief van de jeugdcommissie aanslaat en daardoor extra middelen beschikbaar komen voor onze jeugdafdeling. Dat zou een prachtige opsteker zijn.

Laten we hopen dat de aangekondigde terugkeer van het koude weer van korte duur is en dat we snel op en langs de velden kunnen genieten van heerlijk hockey in de voorjaarszon.

Met vriendelijke groet,

Theo van Tilburg
voorzitter