header-image-vb.jpg

Bericht van de voorzitter

25-8-2013  | 
Na een zeer geslaagd weekend vol activiteiten is het vanzelfsprekend dat de evenementencommissie daarvoor alle lof krijgt toegezwaaid. Onvermoeibaar hebben zij zich vanaf vrijdagochtend ingespannen om voor alle leden een bruisend feest te organiseren. De vele maanden van voorbereiding waren niet voor niets. Iedereen heeft ervaren dat ons vereniging leeft en bruist en dat was dit weekeinde de verdienste van de evenementencommissie. Hulde daarvoor!

Op zaterdagavond was er veel belangstelling voor de wedstrijd van oud-heren 1 tegen de huidige selectie. Daaraan voorafgaand werd het vernieuwde veld officieel in gebruik genomen door Erik de Ridder, wethouder wijkzaken van de gemeente Tilburg. Bij het nemen van strafballen was hij de winnaar ondanks het feit dat Auke Blaauwbroek zelf vroeger gehockeyd heeft. Na het nemen van de beginslag door de wethouder ontspon zich een ongelijke maar toch zeer vermakelijke strijd, bijgewoond door veel leden, oud-leden en andere belangstellenden. Beide wethouders hebben dit ervaren en dat is een mooie opsteker. Want onze ambitie om aan de weg te blijven timmeren is onverminderd en dat we daarbij soms de gemeente nodig hebben mag duidelijk zijn. Nu is veld 1 vervangen, maar over enkele jaren zullen ook veld 2 en 3 aan vervanging toe zijn. Om onze ambitie waar te maken zal goede samenwerking met de gemeente noodzakelijk zijn.

Het feest op zaterdagavond was een mooi moment om niet alleen de evenementencommissie publiekelijk te bedanken, maar ook om aan te kondigen dat een viertal leden tijdens de komende algemene ledenvergadering van 11 september zal worden benoemd tot Lid van verdienste.
Mariëlla van den Dobbelsteen vanwege haar jarenlange inzet voor de technische commissie en de jeugd in het algemeen, Ben Cattel voor zijn vele jaren als materiaalcommissaris en lid van de jeugdcommissie. Ook Marc Heuvelmans wordt benoemd; dat onze vereniging financieel gezond is, is een belangrijke verdienste van hem. Tijdens zijn voorzitterschap werd het clubhuis vernieuwd en het contract met Humanitas gesloten. Daarnaast is Mark vele, vele jaren in allerlei commissies actief geweest. Tot slot wordt ook Jos Frijters benoemd tot Lid van verdienste. Samen met de sponsorcommissie, waarvan Jos al vele jaren deel uitmaakt , hebben zij een belangrijke bijdrage hieraan geleverd. Maar niet alleen de sponsorcommissie, ook andere activiteiten en commissies worden door Jos gesteund. Jos is daarmee een steunpilaar voor onze vereniging.

Met het benoemen van deze vier leden wil het bestuur niet alleen deze leden, maar ook de commissies waarvan zij deel uitmaken of deel uitgemaakt hebben eren. Het werk in de vereniging is zelden het werk van één man of vrouw maar vrijwel altijd het resultaat van samenwerking. En dat is waar het in een vereniging om draait. Leden die zich belangeloos inspannen om onze vereniging voor iedereen aantrekkelijk te maken.

Op de ALV zal het bestuur (conform het huishoudelijk reglement) Joost de Beer voordragen als erelid. Voor Joost geldt dat hij vanaf het prille begin niet alleen lid is van onze vereniging , maar daar waar mogelijk de vereniging altijd ondersteund heeft. In commissies ( met name die, die een feestelijk karakter dragen), in zijn rol als sponsor, maar zeker ook als familieman die met heel zijn gezin de vereniging een warm hart toedraagt. Gezien het applaus dat Joost ten deel viel op zaterdagavond ervaart het bestuur dat velen deze visie delen. We verwachten op 11 september veel leden om dit nogmaals te bekrachtigen.

Na dit mooie feest wordt het tijd voor de competitie. We hopen de laatste plooien deze week glad te strijken zodat alle teams goed voorbereid aan de start van de competitie kunnen verschijnen. Dat dit van de TC nog veel energie vraagt mag duidelijk zijn. We hopen dat het lustrumweekend ook in dat opzicht positief was en de laatste gaten opgevuld kunnen worden.

Tot schrijfs,

Theo van Tilburg