header-image-vb.jpg

MHCBE Hockeykamp 2014

24-7-2014  | 

Wat een geweldige start van de zomervakantie: het MHCBE Hockeykamp!

Lekker weer en 45 kinderen van de club en 10 kinderen van de BSO (kinderopvang Humanitas) stonden maandagochtend 14 juli te popelen om te starten.
Een week bol van allerlei activiteiten nog voor de boeg…

Maandag:
Deze dag stond in het teken van drijven. Het kamp is niet alleen leuk, de technieken moeten ook verbeterd worden ;-)! Na een korte uitleg met video- en fotopresentatie over drijven ging Jelle Galema op het veld aan de slag met de kinderen.  Ze waren onder de indruk. Na de clinic daarom veel handtekeningen uitgedeeld door Jelle en iedereen wilde natuurlijk met hem op de foto!

’s Middags stond het ‘Ik hou van Holland/Hockey-spel’ op het programma. Quizmaster Friso hield de spanning er goed in. Heel fanatiek werd door de twee teams om de eer gestreden..
“Welk team kan de meeste hockeyovertredingen noemen?”
“Welk team kent de meeste clubs inclusief clubkleuren?”
Maar natuurlijk ook muziekfragmenten raden, het letterspel, en geen ja/nee en uhhhh

Daarna uitrazen op de hindernisbaan en skippyslangen. Kinderopvang Humanitas had nog een botenbouwcompetitie voor de kinderen in petto! Dat was  een mooie afsluiting van de eerste dag.

Dinsdag:
Looptrainer Jurgen de Brouwer verzorgde dinsdag de warming-up met krachtoefeningen. Nadruk lag op teamwork en trainen van de bovenbeenspieren, maar dan wel op een hele leuke, speelse manier... Met kikkersprongen, haasje over, versnellen in slangvorm….Hij heeft heel wat kinderen spierpijn bezorgd.

In de middag kwam Tim Jenniskens langs om zijn kunsten te vertonen en over te brengen aan de kinderen. Deze dag lag het accent op het verbeteren van de Push. Dus zoals Tim zei, geen zand scheppen met de stick!! Nawijzen die bal..

Woensdag:
Hatseflats, nog beter flatsen na vandaag! Nu werden de kinderen ook zelf vastgelegd op de film. Samen analyseren wat goed gaat en wat beter kan. Veel oefenen op het veld.
Voor de D-jeugd werd ook de slag vastgelegd op film. Gaat die stick echt zo hoog de lucht in??!!

In de middag ook tijd voor knotshockey, voetbal én omdat het zo’n mooie zonnige dag was: watertrefbal!!

Donderdag:
De sticks mochten thuisblijven, even iets anders dan hockey vandaag.
Op het gras, onder de bomen in de schaduw, startten we de dag met het produceren van Afrikaanse klanten op de djembé. De sfeer zat er daarna goed in.
Hilarisch was de Geurtocht verzorgd door Kinderopvang Humanitas. Kinderen staken hun neus in struiken en roken aan bomen en palen om tot de juiste route te komen.

In de  middag hebben de kinderen een lipdub gemaakt. Wat dat is… de videoclip is terug te vinden op youtube.

De heupen werden losgegooid bij Dansschool Van Opstal. Even een opwarmertje voor de feestavond op de club. Jaja, na heerlijke pizza’s uit de steenovens, kwam DJ Ziggy ervoor zorgen dat iedereen de dansvloer opging.

En laat, heel laat, ging iedereen slapen in/rondom het clubhuis….

Vrijdag:
Gezellig samen wakker worden en lekker buiten ontbijten. De zon scheen al volop. Aan de slag bij Sportschool Joop Ooms. Rekken, strekken en trainen voetenwerk. Daarna mocht het creatieve brein gaan werken. Wie maakt de mooiste cupcake??
In de middag nog een zinderende WK-finale. Acht landen streden tegen elkaar (5x5). En ja, Nederland was  kampioen! In B-E wel!!

Rond 14.30 uur kwamen de ouders langs. Zij werden verrast met een spectakelshow verzorgd door de kinderen en daarna een verkoelend drankje en nu mochten we de cupcakes ook proeven.

Ze waren heerlijk, de hele week was heerlijk!!Echt genoten van deze groep fantastische kinderen!!

Annick, Olivier, Sam, Tess, Anne, Floris, Thomas R. & Mees, bedankt voor de begeleiding. Julie hebben voor veel blije gezichten gezorgd.

Kinderopvang Humanitas bedankt voor jullie originele bijdrage aan de spellen tussendoor.

Het was TOP!!

Fijne vakantie allemaal en tot ziens bij de start van het nieuwe seizoen.

Friso, Milou & Ankie 

- Bekijk alle foto's via deze link of klik hieronder