header-image-vb.jpg

Keepersmateriaal

Contact:
[email protected]

Verantwoordelijk voor het keepersmateriaal:
Rob van Oirschot (VET C)
Hidde Naaijkens (Heren 6)  


Beleid:
Een belangrijke taak van de materialencommissie is het beheer van de keepersmaterialen van alle teams binnen hockeyclub MHCBE. We zorgen ervoor dat kapotte keepersspullen worden gerepareerd en eventueel vervangen. We dragen zorg voor de inname van de keepersspullen tijdens de zomerstop en voor de uitgave vóór het begin van het nieuwe seizoen. Op het moment dat er vragen, klachten of op- of aanmerkingen zijn over de keeperspullen, kan contact opgenomen worden met de materialencommissie.

MHCBE stelt teams kosteloos keepersmateriaal ter beschikking. Een keepersuitrusting is erg duur. Ga er dus verantwoord mee om, in het belang van de club en in het belang van je eigen veiligheid.

De vaste keeper, of de ouder van de wisselkeeper die de uitrusting in ontvangst neemt, is verantwoordelijk voor verlies, diefstal en schade, anders dan veroorzaakt door normale slijtage. Bij ontvangst moet de inhoud van de tas worden gecontroleerd, eventuele manco's a.u.b. direct melden aan de materiaalcommissie. De ontvanger levert de tas aan het eind van het seizoen ook weer in. Op de site worden de inleverdata gecommuniceerd.

Niet inleveren?
Op het moment dat de spullen niet ingeleverd worden tijdens de zomerstop, zal de commissie deze niet nakijken, ook al liggen de spullen altijd op de club. Houd daarom aan het einde van het seizoen de site en de mail in de gaten voor de inleverdata!

Hygiëne:
Speciale aandacht gaat uit naar de hygiëne ten aanzien van de keepersmaterialen. Daarom de oproep aan alle keep(st)ers, coaches en aanvoerders beter op de hygiëne te letten. Te vaak komt het voor dat de natte (door zweet en/of regen) keepersmaterialen een hele week, vakantie of zelfs een hele winter- en zomerstop in een (verstikkende) dichte keeperstas worden opgeborgen, waardoor het kan gaan rotten. Het geeft bacteriën vrij spel en de materialen slijten harder dan nodig is. Dit is makkelijk te voorkomen door materialen frequent te luchten en schoon te maken. Helmen en foam-onderdelen kunnen afgespoeld worden met water. Luchten op de club in het materialenhok door de rits open te doen is bij lange na niet voldoende Gedurende het seizoen zijn er altijd wel een aantal momenten, zoals herfst-, winter- en voorjaarsvakantie waarin de materialen thuis uitgelegd kunnen worden om te luchten. Het gaat hier immers niet alleen om de materialen, maar ook om elkaars gezondheid.

Waarvoor kun je contact opnemen?
Je kunt contact opnemen met de materialencommissie als:

  • Een onderdeel van de keeperuitrusting kapot is, echt niet lekker zit of te klein/groot is en gerepareerd/vervangen dient te worden. Dit zal beoordeeld worden door de commissie.
  • Er andere vragen, klachten, op- of aanmerkingen zijn voor de materialencommissie.

 
Uiteraard staat de commissie ook altijd open voor suggesties. Al het contact verloopt via [email protected]. Als commissie vragen wij u dan ook niet telefonisch met een van de commissieleden contact op te nemen.