Welkom op de informatiepagina van de Jongste Jeugd van MHCBE!
Deze informatie is bestemd voor alle kinderen tussen de 4 en 10 jaar, en hun ouders/verzorgers.
De (zij)instromers stromen door naar de lichting passend bij hun leeftijd, nadat zij eerst hebben meegetraind.
Proeftrainen
We snappen dat je eerst wil proberen of hockeyen het wel echt is voor je kind. Daarom mag je twee keer vrijblijvend meetrainen met een groep kinderen passend bij de leeftijd. Een proeftraining kan aangevraagd worden bij de Technische Commissie ([email protected]). Vergeet je leeftijd en geboortedatum niet te vermelden.
Lid worden en contributie
Wanneer je kind lid wil worden, schrijf je hem of haar in via het inschrijfformulier op de website.
De Technische commissie deelt je kind dan in bij de juiste groep, passend bij de leeftijd. Hierover ontvang je bericht per e-mail.
Wanneer je je kind aanmeldt als lid, moet je contributie betalen. De hoogte van de contributie vind je op de website. Opzeggen van het lidmaatschap dient vóór 1 mei (van het huidige seizoen) voor het volgende seizoen gedaan te zijn. Dit doe je bij voorkeur per e-mail naar [email protected]. Check de website voor de opzegregels.Wat heb je nodig?
Om competitie (vanaf O7) te kunnen spelen dien je ook een hockeytenue en sportuitrusting aan te schaffen, dit kan bij Club Hockey-Golf op Ringbaan Zuid te Tilburg. Een MHCBE of voor de jongens een Heeren van Brabant tenue heb je pas nodig wanneer je start met wedstrijdjes (O7). Je hebt het volgende nodig:
-
hockeystick
-
scheenbeschermers
-
gebitsbeschermer
-
sportieve kleding
-
kunstgrasschoenen
-
Tenue vanaf moment dat je wedstrijden (competitie) gaat spelen
Benjamini ‘s
Als Benjamini train je 1 x per week 1 uur met leeftijdsgenootjes, jongens en meisjes bij elkaar. Hier wordt spelenderwijs kennis gemaakt met hockeyen. De trainingsdag is afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers.
Trainende mini’s / O7 / (6 jarigen)
De trainende mini’s / O7 trainen 1 x per week 1 uur met leeftijdgenootjes. Als er voldoende ervaring is opgedaan in de trainingen, en er teampjes gevormd kunnen worden, gaan ze in O7 wedstrijdjes spelen op zaterdag ochtend.
Onder 8/ 3-tallen (7 jarigen)
Het team wordt in 2-en gesplitst en speelt 2 wedstrijden van 3 tegen 3. De wedstrijden zijn op 1/8 veld met 4 doeltjes. Per team worden er dus twee wedstrijden tegelijkertijd gespeeld. Gedurende 1 jaar speel je in Onder 8. De wedstrijden duren 2 x 20 minuten en vinden plaats op de (vroege) zaterdagochtend.
Onder 9 / 6-tallen (8 jarigen)
In de onder 9 ga je dan verder als 6-tal. Dit betekent dat er op een 1/4 veld wordt gespeeld, 6 spelers in het veld, waarvan één keeper. De wedstrijden duren 2 x 25 minuten, en vinden plaats op de (vroege) zaterdagochtend. Deze competitie heet Onder 9.
Elke vrijdagmiddag is er een keeperstraining voor het kind dat die week de wedstrijd keept.
Onder 10 / 8-tallen (9 en 10 jarigen)
De 8-tallen zijn de laatste teams die onder de ‘Jongste Jeugd’ vallen, de competitie heet Onder 10. Als 8-tal bestaat een team uit circa 9/10 spelers. Er wordt op een ½ veld gespeeld en de wedstrijden duren 2 x 30 minuten, op zaterdagochtend.
Elke vrijdagmiddag is er een keeperstraining voor het kind dat die week de wedstrijd keept.
FAQ’s
Hoe ziet een hockeyseizoen eruit?
Een seizoen loopt van begin september tot medio juni. Er is een herfstseizoen en een lenteseizoen. Er worden wedstrijden gespeeld per seizoen tegen andere teams uit de regio. Data worden bepaald door het schema van de KNHB (Nederlandse hockeybond). In de herfst en winterstop worden de teams na 5 wedstrijden mogelijk heringedeeld in een andere poule. In de lente is dit niet het geval.
Eind november is de winterstop. Begin maart start de tweede helft van het seizoen tot medio juni met de minislotdag als afsluiting.
Hoe vaak wordt er getraind?
De technische commissie organiseert één keer in de week een training vanuit de vereniging. Een tweede training kan door het team zelf worden georganiseerd. Hiervoor moet via [email protected] een veld aangevraagd worden. LET OP: in vakanties is er GEEN training.
In de MHCBE app is het trainingsschema zichtbaar in het menu ‘Trainingsschema’ te vinden onder het menu Club-Info.
Hoe komen teamindelingen tot stand?
De technische commissie ([email protected]) zorgt voor de teamindeling, het opstellen van het hockey technisch beleid en het aanstellen en begeleiden van trainers. De technische commissie stelt zichzelf ten doel om ieder spelend lid de hockeysport zoveel mogelijk te laten ervaren op het niveau dat aansluit bij de leeftijd en in een sociaal veilige omgeving voor het kind. Het is iedere keer weer een bijzonder grote, maar ook lastige klus om deze puzzel te maken. Hierbij wordt gekeken naar leeftijd en aantallen. Voor vragen over de teamindeling kun je terecht op bovenstaand e-mailadres.Wat is de Heeren van Brabant?
Om jongens met jongens te laten hockeyen zijn hockey verenigingen HOCO, Udenhout en Berkel-Enschot een samenwerking aangegaan onder de naam "Heeren van Brabant”.
Voor de jongste jeugd worden de jongens alleen gecombineerd wanneer blijkt dat er te weinig jongens zijn om een compleet team te vormen. Door de samenwerking hebben de jongens de mogelijkheid om naast de eigen clubtraining ook te trainen op HOCO in Oisterwijk. De wedstrijden op zaterdag worden initieel op de eigen ‘Moederclub’(waar de jongens lid zijn) gespeeld. De jongens teams spelen wel in een eigen tenue.
Wat kun je doen als ouder?
Uiteraard kun je je spruit ieder weekend aanmoedigen langs de lijn. Maar je kunt nog veel meer doen als hockeyouder. MHCBE kan niet bestaan zonder de enthousiaste inzet van leden en ouders. Je kunt je inzetten als trainer of coach, lid worden van een commissie, of helpen bij het organiseren van activiteiten. Wij hebben de hulp van ouders hard nodig. Mocht je je steentje willen bijdragen, dan kun je contact opnemen met [email protected] .
- Coach:
Per team zijn 2 coaches wenselijk. De taak van de coach bestaat vooral uit het enthousiasmeren van de spelers en het creëren van een teamgevoel. Spelplezier gaat boven prestatie.
Het is makkelijk om bij de start van het seizoen een rijschema, en spe(e)elbegeleidingsschema /fluitschema op te stellen en keepersbeurten te verdelen (vanaf O9). Het is gezellig om in de rust gezamenlijk fruit te eten, deze wekelijkse taak kun je verdelen in het team.
Daarnaast verwachten we van de coaches een actieve rol bij het verspreiden van informatie vanuit commissies, het onder de aandacht brengen van clubnieuws en betrekken van ouders bij diverse taken. De coach vult vooraf en na afloop van de wedstrijd het wedstrijdformulier in.
- Vroege vogels/gastouder:
Elke week is er een team verantwoordelijk voor het klaarzetten van de velden. Dit wordt gecommuniceerd via de coaches. Het team wordt om 8:00 u verwacht en de kinderen krijgen na het klaar zetten van de velden lekkere tosti’s en ranja.
Dit vroege vogel team levert die dag ook 2 gastouders van ca. 8:00-11:30 u. Zij ontvangen de tegenstanders en geven aan waar iedereen speelt.
Op de woensdag voorafgaand ontvangt de coach een app vanuit de minicommissie met de vraag wie de gastoudermap ophaalt.
De vrijdag voorafgaand aan deze vroege vogelbeurt haalt de gastouder het gastouderpakket met instructies op bij een lid van de Minicie, de gastouder-coördinator. Na afloop wordt deze weer retour gebracht.
- Spe(e)begeleiders O7, O8, O9, O10:
De thuiswedstrijden van de O8 en O9 worden begeleid door 1 ouder als spe(e)begeleiders.
De spelleiding voor O10 wordt door 2 ouders als spe(e)begeleiders uitgevoerd; 1 van het thuisspelende team en 1 van het uitspelende team. De coach van het thuisspelende team wijst per wedstrijd 1 ouder aan als spe(e)begeleiders. Houd er dus rekening mee dat er ook bij uitwedstrijden een spelbegeleider geleverd moet worden: Spelregels Jongste Jeugd.Uitleg over spe(e)begeleiding van de Jongste Jeugd vind je hier:
-
Spelregels O7 (3-tallen)
Waar vind ik informatie?
-
Download de MHCBE app.
-
Veel informatie vind je op de website.
-
Volg MHCBE en ook Jongste jeugd MHCBE op Instagram.
-
Check regelmatig de website van MHCBE voor actuele informatie.
-
Ook wordt via diverse whatsapp groepen informatie gedeeld.
De minicommissie is bereikbaar via mailadres: [email protected] .
Op de deze pagina vind je meer informatie over de minicommissie.