banner-minis.jpg

Mini hockey


Klik hier voor het MINI-informatieboekje, met alle informatie die je als (ouder van) een mini-speler op MHC Berkel-Enschot moet weten!

Deze informatie is bestemd voor alle kinderen, en hun ouder(s)/verzorger(s), tussen de 4 en 10 jaar (de mini's) die hockeyen bij Mixed Hockeyclub Berkel-Enschot (MHCBE).

 

Bij MHCBE trainen en spelen elke week veel mini's. Hierbij staat vooral het spelplezier voorop! De mini-teams zijn onder te verdelen in; de benjamini‘s, trainingsmini's, de F-jes 3-tallen, de 6-tallen E en de 8-tallen E. De jaargangen lopen (op basis van geboortedatum) van 1 oktober - 1 oktober, dit is de zogenaamde peildatum.

 

Een hockeyseizoen loopt van begin september t/m eind november. Daarna volgt de zogenaamde winterstop. Deze duurt tot begin maart waarna de competitie weer start welke duurt tot begin/medio juni. Hierna volgt de zomerstop, weer tot begin september.

 

Zoals veel verenigingen draait ook MHCBE op vrijwilligers. Dit betekent dat wij graag een beroep doen op enthousiaste ouders! Dat kan zijn voor het coachen van een mini-team, het verzorgen van een wekelijkse mini-training, gastouders(s) tot het vervullen van een rol in één van de commissies binnen MHCBE. Op de site staan onze verschillende commissies en wat deze doen. Mocht u interesse hebben in het vervullen van een (ondersteunde) rol, dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende commissie. We kunnen uw hulp goed gebruiken!

 

Voor de mini’s worden, door het seizoen heen, activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een gezellige opening van het nieuwe hockeyseizoen, sinterklaas, wervingsmiddagen voor nieuwe leden en de jaarlijkse minislotdag in juni. Hierbij kunnen we ook altijd extra handen/hoofden gebruiken. Wil je hieraan bijdragen, laat dit dan weten via [email protected] 

 

Hieronder enkele hyperlinks met BELANGRIJKE informatie:

- Check regelmatig de Website MHCBE voor de laatste updates. Rechtsboven kun je inloggen voor alle info mbt je eigen team: https://team.lisa-is.nl/login

- In het Trainingsschema kun je zien wanneer het team/de groep training krijgt

- In het Informatieboekje mini's MHCBE vind je alle informatie rondom de mini’s

- Download de MHCBE app en voeg je teams toe voor alle trainings- en wedstrijdinformatie

 

Vroege Vogels
Iedere zaterdagochtend is er vroege vogel team, d.w.z. één mini-team, kinderen en ouders, die 30 min eerder op de club zijn om de velden klaar te zetten. Jullie team wordt uiterlijk om 8.00 uur verwacht bij de gastouders! Jullie krijgen dan duidelijke instructies, mondeling en op papier, hoe ieder veld ingedeeld/ uitgezet moet worden. Vele handen maken licht werk, dus als ieder kind één ouder meeneemt dan zijn jullie zo klaar.

Rechts van het clubhuis staat een 3 tal containers, in één van die containers, staan de karren met hockey-doeltjes en pionnen. Vanaf daar vertrekt er per veld, 1 kar met materiaal. De karren blijven tijdens de mini-wedstrijden bij het veld staan. I.v.m beschadiging van het veld mogen de karren NIET OP HET VELD.

 

Na de wedstrijden ruimt ieder team zelf zijn eigen doeltjes en pylonen op en brengt die naar de kar. Ben je als laatste team van het veld, dan graag de volle kar naar de container rijden. Dit geldt voor iedereen, ook al is je team geen vroege vogel. Na het uitzetten van de velden, zo rond 8.15/8.20 kunnen de ouders een kopje koffie/ thee aan de bar bestellen en staan er voor het vroege vogel team lekkere tosti's en ranja klaar.

 

Vergeet je Vroege Vogel beurt niet, anders staan de mini-velden niet op tijd klaar voor de overige teams! De minicommissie vraagt van elk team dat 'vroege vogel' is 1 gastvrouw of gastheer voor die ochtend. Deze ouder is die zaterdag tussen 8.00 - 10.30 uur aanwezig en coördineert het uitzetten van de velden (doeltjes en pionnen), ontvangt tegenstanders & spelleider, deelt koffie- & ranjamuntjes uit en geeft aan waar iedereen speelt. Na de wedstrijden zorgt hij of zij ervoor dat de thuisspelende teams het materiaal hebben opgeruimd en sluit het materiaalhok af.

 

Dit doe je natuurlijk niet alleen! Er is altijd een ervaren gastouder aanwezig om uitleg te geven en te ondersteunen. Deze helpt je graag en samen zorgen jullie ervoor dat die ochtend vlot verloopt en dat alle wedstrijden van start kunnen gaan. Het ‘vroege vogel’ team is die ochtend dan zelf bezig met het uitzetten van de velden samen met coaches en evt. andere ouders. Belangrijk om te weten is dat je tussendoor altijd even naar de wedstrijd van je kind kunt gaan kijken!