header-image-vb.jpg

Zaalhockey

Hierbij informatie over de zaalcompetitie tijdens de wintermaanden.

Voor wie
Zaalhockey is voor 8-tallen, junioren en senioren die graag in de winterperiode willen hockeyen. Zaalhockey wordt gespeeld door 5 veldspelers en een keeper. Je mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben zitten. Dit betekent dat je team uit maximaal 12 spelers per wedstrijd bestaat.

Data competitie
Seizoen 2022-2023 loopt van 4 december 2022 t/m 12 februari 2023. Tussen 25 december 2022 en 2 januari 2023 worden er geen wedstrijden ingepland.

Wedstrijden
Er wordt gespeeld in drieluiken met wedstrijden van 2 * 20 minuten (thuis team speelt 1steen 3de wedstrijd). Elk team speelt in principe 2 keer thuis en 4 keer uit. Voor de thuiswedstrijden dient het eigen team 2 scheidsrechters per wedstrijd te verzorgen (ook voor de 2de wedstrijd waarin het eigen team niet speelt). Elk team dient voor twee zaalwachten te zorgen voor hun complete blok. Speel je de eerste of de laatste wedstrijd dan moet jouw team de velden opbouwen/opruimen. De 8-tallen spelen een wedstrijd van 20 minuten.

Waar zijn de thuiswedstrijden?

• Roomley in Udenhout

• ‘t Ruiven in Berkel-Enschot

Trainingstijden
Vanuit de club wordt 3 uur trainingstijd geregeld. Wil je met je team meer trainen dan kun je zelf nog trainers en een zaal reserveren (op eigen kosten). Belangrijk: de teams regelen zelf de trainer(s).

De uitrusting
Voor zaalhockey heb je de volgende uitrusting nodig:

• Indoorhockeystick (ca €35)

• Zaalhockey handschoen (ca €20)

• Indoorschoenen, veelal voldoen de schoenen die ook in de zaal voor de schoolgym zijn toegestaan (maar geen zwarte zool)

• Bitje

• Scheenbeschermers

• Clubtenue

Scheidrechters
Ieder team regelt bij iedere thuiswedstrijd zelf 2 of 3 scheidsrechters. Als er ouders of coaches zijn die nog geen scheidsrechterkaart hebben, kunnen zij zich opgeven voor de e-learningcursus. Meer informatie volgt nog via Cees Wouters.De kosten voor de cursus en het examen zijn voor de club.

Indeling teams
Teams worden (in principe) in dezelfde klasse als op het veld ingedeeld. Je ontvangt een inschrijfformulier waarom je kunt aangeven in welke klasse je wilt worden ingedeeld. We zullen de klasse-indeling voorleggen aan de TC.

Kosten
De contributie voor deelname in de zaal bedraagt ongeveer 65 euro per teamlid.

Aanmelden
De coaches ontvangen per mail het inschrijfformulier. Zij kunnen dit formulier invullen en mailen naar[email protected]. De deadline voor aanmelden is19 september 2022.

Sportieve groet van de zaalhockeycommissie!