banner-arbitrage.jpg

Zaalhockey

De buitencompetitie moet nog starten, toch zijn de voorbereidingen voor de zaalcompetitie al in volle gang. 

Hierbij informatie over de zaalcompetitie tijdens de wintermaanden. 

Voor wie 
Zaalhockey is voor 8-tallen, junioren en senioren die graag in de winterperiode willen hockeyen. Zaalhockey wordt gespeeld door 5 veldspelers en een keeper. Je mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben zitten. Dit betekent dat je team uit maximaal 12 spelers bestaat. 

Data competitie Seizoen 
2018-2019 loopt van 8 december 2018 tot t/m 24 februari 2019 (29 en 30 december is er geen competitie). 

Wedstrijden 
Er wordt gespeeld in drieluiken met wedstrijden van 2 * 20 minuten (thuis team speelt 1ste en 3de wedstrijd). Elk team speelt in principe 2 keer thuis en 4 keer uit. Voor de thuiswedstrijden dient het eigen team 2 scheidsrechters per wedstrijd te verzorgen (ook voor de 2de wedstrijd waarin het eigen team niet speelt). Elk team dient voor twee zaalwachten te zorgen voor hun complete blok. Speel je de eerste of de laatste wedstrijd dan moet jouw team de velden opbouwen/opruimen. 

Waar zijn de thuiswedstrijden? 
Roomley in Udenhout en het ‘t Ruiven in Berkel-Enschot. 

Trainingstijden 
De beschikbare tijd om te trainen is beperkt. Per team is er 2 à 3 uur trainingstijd beschikbaar. Wil je met je team meer trainen dan kun je zelf nog trainers en een zaal reserveren (op eigen kosten). 

De uitrusting 
Voor zaalhockey heb je de volgende uitrusting nodig: 
  • Indoorhockeystick (ca € 35) 
  • Zaalhockey handschoen (ca € 20)
  • Indoorschoenen, veelal voldoen de schoenen die ook in de zaal voor de schoolgym zijn toegestaan (maar geen Allstars). 
  • Bitje
  • Scheenbeschermers
  • Clubtenue 
Scheidrechters 
Ieder team regelt bij iedere thuiswedstrijd zelf 2 scheidsrechters. As er ouders of coaches zijn die nog geen scheidsrechterkaart hebben, kunnen zij zich opgeven voor de e-learning cursus. Hiervoor moet je aanmelden bij [email protected] Dan krijg je het materiaal thuis gestuurd. De kosten voor de cursus en het examen zijn voor de club. De examens voor het behalen van de scheidsrechterkaart staan gepland op 9 en 11 oktober. Er zullen 2 sessies per avond worden gehouden (19.00 en 20.30 uur). Graag aanmelden voor 7 september, zodat je ruim de tijd hebt het digitaal aangeboden lesmateriaal te bestuderen. 

Indeling teams 
In dezelfde klasse als op het veld. 

Kosten 
De contributie voor deelname in de zaal bedraagt € 47,50 per teamlid. 

Aanmelden 
De coaches kunnen de teams aanmelden bij [email protected]. Graag de naam van het team vermelden, de namen van de spelers die meedoen en de scheidsrechters. Het is mogelijk om in de zaal van coach te wisselen. Geef dan ook de naam van de coach in de zaal door als deze is gewijzigd. Zorg dat je op tijd de scheidsrechters hebt geregeld. Scheidsrechters kunnen nog hun kaart halen op 9 of 11 oktober. De aanmelding moet uiterlijk dinsdag 11 september 2018 binnen zijn. 

Sportieve groet van de zaalhockeycommissie!